Directeur voor de Da Costaschool in Hilversum gezocht

Vacature Directeur Da Costa in Hilversum

Voor de Da Costa school in Hilversum zoeken wij een kundige en visionaire directeur (WTF 0,6) per 1 augustus 2021.

 

Sector: PO

Sluitingsdatum: 12 april 2021

 

Functieomschrijving

Als directeur van de Da Costa school geef je leiding aan een school met een fijn en loyaal team in een prachtig modern gebouw waarin ook kinderopvang, peuterzaal en een VO-school zijn gehuisvest. 11 teamleden verzorgen goed onderwijs aan een diverse groep leerlingen. Het team wordt ondersteund door de IB'er tevens locatieleider. Er heerst een warm en veilig pedagogisch klimaat. De school bereidt haar leerlingen zo goed mogelijk voor op hun toekomst en vindt het belangrijk om goed af te stemmen op de uiteenlopende begeleidingsbehoeften van de leerlingen. Het team is hecht en werkt met hart en ziel aan de ontwikkeling van de kinderen.

 

Wat vragen wij?

Visionair en daadkrachtig

Je werkt samen met het team aan een sterke en ambitieuze onderwijskundige visie met ruimte voor innovatie van waaruit je stuurt en lijnen uitzet naar team, ouders en stakeholders. Daarbij weet je aan te sluiten bij de mooie dingen die er al zijn binnen de school om die vervolgens creatief en toekomstgericht verder te ontwikkelen. Je blik is ook naar voren en buiten gericht en je inspireert met nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Je geeft richting met een open houding en luisterend oor en bent het betrokken gezicht van de school. Je bent in staat de visie en de school als boegbeeld uit te dragen naar stakeholders en ouders. Daarnaast ben je daadkrachtig en werk je systematisch aan de doelen die jullie je gesteld hebben. Om die te bereiken maak je duidelijke afspraken die je ook borgt. 

 

Positief en communicatief vaardig

Je nodigt leerkrachten, ouders en leerlingen uit om betrokken te zijn en bij te dragen. Betrokkenen rust je toe om hun beste plek in te nemen. Je maakt verbinding, stimuleert vanuit vertrouwen, communiceert helder en hebt gevoel voor humor. Het team werkt graag efficiënt, effectief en is flexibel. Je bent in staat je team door gerichte feedback een stapje verder te brengen. Je bent een voorbeeld voor het team in het voorleven en uitdragen van een professionele cultuur. Je doet je werk vanuit een positief christelijke levensovertuiging en draagt de identiteit van de school uit op een open en uitnodigende manier. 

 

Gericht op samenwerking

Je bent betrokken en toegankelijk voor kinderen, team en ouders. Je laat duidelijk (gedeeld) leiderschap zien en hebt oog voor de positieve en betrokken sfeer die er binnen de school is. Samen met de locatieleider ga je uit van de professionaliteit en zelfstandigheid van de leerkrachten, geef je vrijheid, vertrouwen en ben je enthousiast. Daarnaast draag je je steentje bij aan Proceon Scholengroep als geheel en draag je met jouw capaciteiten bij aan de ontwikkeling van de organisatie. Op die manier geef je mede vorm aan ons credo ‘Leren van en met elkaar’. 

 

Ervaring binnen en kennis over het onderwijs

Je hebt brede kennis van (de ontwikkelingen in) het basisonderwijs en ruime ervaring in het onderwijs. Je hebt ervaring met het aansturen van professionals binnen een schoolomgeving en hebt in die rol onderwijskundig leiderschap laten zien. Volledigheidshalve voegen we de functieomschrijving van directeur primair onderwijs D12 toe.

 

Wie zijn wij?

Proceon Scholengroep is verantwoordelijk voor christelijk onderwijs aan ongeveer 3.100 leerlingen in de basisschoolleeftijd in het Gooi en omgeving. De scholen hebben een eigen onderwijskundige identiteit, maar leren ook graag van elkaar. Alle scholen binnen de stichting staan voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs en willen kinderen nieuwsgierig maken naar de wereld om hen heen. Binnen de organisatie is volop ruimte voor eigen initiatief en innovatie. Daarom zijn we gestart met de Proceon academie, kennisnetwerken en zijn er tal van mogelijkheden jezelf te ontwikkelen zodat je breed inzetbaar blijft. We staan voor kwaliteit en verleggen graag onze grenzen zodat we blijven groeien. De basis voor leren is onder andere nieuwsgierigheid, zelfvertrouwen en aandacht. Daarom stimuleren we open communicatie, een goede werksfeer en een fijn werkklimaat binnen heel Proceon. We leren van wat er (niet) goed gaat en van feedback van elkaar. Het is gewoon heel fijn om bij en met ons te werken!

 

Wij werken volgens de CAO Primair Onderwijs (Salariëring vindt plaats in schaal D12 (min. € 3.459 en max. € 5.527 op fulltime basis) en hebben een werkkostenregeling (bijvoorbeeld sporten met korting, collectieve verzekeringen, fietsplan en onbelaste reiskosten). Naast deze sector-brede afspraken vinden we het erg belangrijk dat je niet alleen het beste uit de kinderen haalt maar ook het beste uit jezelf.

 

Meer informatie?

Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Dan zien we je sollicitatie graag uiterlijk 12 april 2021 tegemoet! Stuur je motivatie en CV naar secretariaat@proceon.nl ter attentie van ons Hoofd P&O, Martinique Scheper.

 

Belangrijke data en informatie:

• De eerste gespreksronde met de benoemingsadviescommissie is op 20 april 2021 (middag)

• De tweede gespreksronde vindt plaats op 23 april 2021 (ochtend)

• De gesprekken vinden plaats op het Servicebureau van Stichting Proceon, Julianalaan 15, 1213 AP Hilversum

• Het streven is de benoeming definitief te maken vóór 1 juni 2021

• Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure