17 mei 2021

Tranen bij de koningin bij het zien van felicitatie filmpjes van basisscholen

Muziekonderwijs

Muziekonderwijs is voor de Wilhelminaschool belangrijk omdat muziek maken één van de mooiste dingen is die je kunt doen op school. Kinderen ontwikkelen zich hierdoor sociaal-emotioneel en creatief gezien. Bovendien leren zij om probleemoplossend te denken, luisteren en open te staan voor verschillen. Daarom geeft de Wilhelminaschool muziekonderwijs een vaste plek binnen het onderwijs. Mede hierom was 11 mei een bijzondere dag voor de Wilhelminaschool. 

 

Een muzikale felicitatie aan koningin Maxima!
11 mei was een bijzondere dag omdat meester Rick, Emma en Julian (2 leerlingen uit groep 8 van de Wilhelminaschool) koningin Maxima mochten feliciteren. Daarnaast kreeg Rick de eer om haar te vertellen over het mooie muziekonderwijs wat van de grond gaat komen in de Gooi en Vechtstreek. Hij sprak namens veel organisaties in deze regio die allemaal hun toezegging gedaan hebben om het komende Muziekakkoord te tekenen. Hierin staan afspraken zodat uiteindelijk de belofte aan het kind waargemaakt zal worden: elk kind in onze regio krijgt muziekonderwijs.

 

Aan het einde van de dag mochten zij een zin zeggen tegen de koningin én een handtekening zetten namens alle kinderen in de Gooi en Vechtstreek. Bovendien lieten zij haar een filmpje zien waarin zij haar, met veel andere scholen, feliciteerden met haar 50e verjaardag. Om de dag af te sluiten werden Rick en de leerlingen gefotografeerd en geïnterviewd door de krant. Dit artikel is te lezen in de Gooi en Eemlander van 12 mei.

 

*Meer zien? Op NPO 1 is 16 en 23 mei om 20.55 uur te zien hoe Maxima wordt gefeliciteerd door verschillende basisscholen.