11 maart 2024

Lentefeest bij nieuwkomersschool de Globe!

BUSSUM - Kinderen, ouders en het hele team van de nieuwkomersschool De Globe hebben de lente verwelkomd met dromen, ijsjes en hapjes uit alle landen op een feestelijk naschoolse activiteit met theater en muziek. Allemaal mogelijk gemaakt door een gulle bijdrage van de Contribute Foundation en de stichting Theater in de school.

 

Het allermooiste van deze dag waren de stralende ogen en het enthousiasme van de kinderen en de ouders. De kinderen (en ouders) hebben niet in de makkelijkste tijd van hun leven. Veel kinderen komen uit landen waar oorlog en armoede heerst, hebben moeten vluchten naar ons land en komen in een wereld die totaal anders is dan de wereld die zij kennen. De taal moet geleerd worden en er zijn zorgen en onzekerheid in de gezinnen. Op De Globe ziet het team iedere dag hoe dapper iedereen hiermee omgaat en er het beste van probeert te maken. De ouders, maar zeker ook de kinderen. Daarom was het extra bijzonder om op deze zonnige lentedag samen stil te staan bij de magie en lichtheid van het leven.  

 

Magische droomreis

De afgelopen weken kregen alle kinderen van groep 1 tot groep 8 iedere week een interactieve workshop Day Dreamer van de Stichting Theater in de School. Onder leiding van acteur Steef Hupkes maakten de kinderen een vrolijke magische droomreis en kregen zo op een hele nieuwe manier taalondersteuning aangeboden. Door de fantasie van de kinderen op een speelse manier in te zetten met behulp van muziek en theater was Nederlands praten voor kinderen opeens een stuk minder moeilijk. 

Gisteren hebben de ouders dit ook mogen ervaren en zien tijdens een spetterende presentatie in een feestelijk versierde school. De kinderen hebben met behulp van ouders en vrijwilligers zelf bloemen gemaakt die de school meteen in een lentesfeer bracht. Ballonnen, slingers en echte gouden theaterstoelen deden de rest. Heel veel ouders hebben hapjes gemaakt die gretig aftrek vonden na de voorstelling van Steef en de kinderen. Het aller-allerpopulairst, zeker bij de kinderen, was het het ijs van de plaatselijke IJssalon Dolomiti. Er werden anderhalf uur lang continu ijsjes geserveerd. Hieraan kon je zien dat de inburgering in Gooise Meren al aardig goed gelukt is!